ful_


BAKGRUNDSBILD
Photo part of TATTOO by Frauke Schmidt
Foto: Gio Sumbadze
Bilden är beskuren

Fulradio # 13 / Februari 2010


Om du vill lyssna direkt på programmet måste du ha flash, klicka här för att ladda ner.

  Ladda ner som mp3Ur Tusen och en natt (jävla sköna män)

00:01:08: Fuls Helena Lindblom pratar med Anders Öhrman, chefredaktör på QX och producent för Gaygalan om den vanskliga priskategorin "årets hetero".
00:08:04: Fuls Nasim Aghili har sett Femtusen fåglar och en fyrkantig måne och upptäckte till sin förvåning hur hens teaterskoleskepticism omvandlades till största affekt. I ett samtal med Marall Nasiri som skrivit och framfört pjäsen omprövar hen sin syn på igenkänningsteater.
00:22:16: Månadens pausfågel Anna Gavanas med Hård och hårig, en elektronisk tolkning av Gunilla Grundströms Fittan sticker fram som hen framförde a capella i Idol 2004.
00:27:58: Fuls Malin Holgersson ser och drabbas av dokumentärfilmen Tusen och en natt (Jävla sköna män) på Göteborg International Film Festival. Intervju med filmens regissör Fateme Gosheh där hen ställer sig frågan: hur leva i en kärleksrelation och samtidigt behålla sin frihet?
00:38:01: Eftertexter.
Månadens pausfågel Anna Gavana

Anna Gavanas skriver i ett mail till Ful: ”Jag inspirerades av Grundströms insats i Idol och ville hylla hens hjälteinsats genom att göra en elektronisk tolkning som anthem för alla kåta och skrämmande brudar. Idén till att göra låten kom från Grafitta, aka Carolina Falkholt (en konstnär/graffitikonstnär/musiker i Göteborg). Jag var impad av hennes Grafitta Crew och frågade hur en skulle få bli medlem. Då sade hen att jag kunde pröva genom att göra en tolkning av Grundströms Fittan sticker fram, vilket jag gjorde. Så nu är jag lyckligt godtagen som medlem i Grafitta Support Crew :).”


Fulradio är en ljudlig utveckling av tidskriften Fuls bevakning av feministisk och queer kultur. Vi ger dig reportage, krönikor, texter, dramatik, intervjuer, debatter, ljudexperiment och ljudkonst. Vår melodiösa ljuddesign är gjord av electrobandet Rhythm King And Her Friends från Berlin. Producent är Malin Holgersson, malin@tidskriftenful.se.

Fulradio görs med stöd av Stiftelsen framtidens kultur och Kulturrådet.

© 2010 Ful 
Prenumerera på Fuls nyhetsbrev!