ful_


BAKGRUNDSBILD
Photo part of TATTOO by Frauke Schmidt
Foto: Gio Sumbadze
Bilden är beskuren

Fulradio # 5 / Maj 2009


Om du vill lyssna direkt på programmet måste du ha flash, klicka här för att ladda ner.

  Ladda ner som mp3

Hitta i Fulradio:

00:00:00: Ulf hälsar välkommen till Fulradios majprogram.
00:02:51: Sahar Mosleh läser Kärlek och samåkning, en text skriven av Kait Bessing. Inspelat på QUEERLITT 2009 som arrangerades i Göteborg under Hbt-festivalen av de båda poeterna Linn Hansén och Athena Farrokhzad.
00:07:11: Free and easy av månadens pausfågel Kutterfugel/Anna Giertz.
00:08:31: Har konsthögskolorna blivit mindre politiska och tillåtande? Fulradio ringer upp konstnären Fia-Stina Sandlund i New York för att prata om konstfacksdebatten.
00:18:15: Här ligger jag och känner in rummet av Kutterfugel.
00:21:41: Nasim Aghili läser ur sin nyskrivna pjäs Esvensson, Esvensson. Fjärde delen av Fulradios följetong.
00:29:12: Sleep like me she said av Kutterfugel.
00:30:00: Fulradio besöker en feministisk sagostund arrangerad av Fantasiförmedlingen, som skriver om och frigör sagor från konservativa värderingar och normer.
00:37:56: Djur, barn och gamla av Kutterfugel.
00:38:47: Fulradio avlyssnar ett författarsamtal med den polske författaren Michal Witkowski om hens roman Lubiewo, en skildring av fjollor i Polen under kommunisttiden. Författaren Eli Levén läser ur den svenska översättningen.
00:49:56: Vi håller takten på Chapel Hill av Kutterfugel.
00:51:32: Hur står det till med mångfalden under regnbågsflaggan? Fulradio avlyssnar debatt på Flatlobbyn, ett arrangemang från årets Hbt-festival i Göteborg.


QUEERLITT

I maj har Fulradio besökt QUEERLITT som ägde rum 16 maj under HBT-festivalen i Göteborg. QUEERLITT arrangerasdes av Athena Farrokhzad, poet, översättare och litteraturkritiker, och Linn Hansén, poet, arrangör och medlem i redaktionen för tidskriften Glänta.

QUEERLITT är en hyllning till queer litteratur och heldagen bjöd på uppläsningar, seminarier, workshops och panelsamtal.

Lyssna på hela uppläsningen här, eller gå in under fliken "gamla program".

Får du mersmak på queerlitteratur kan vi tipsa om webbmagasinet trikster, där du kan läsa flera av de texter som specialskrevs för QUEERLITT 2008.


Fulradio är en ljudlig utveckling av tidskriften Fuls bevakning av feministisk och queer kultur. Vi ger dig reportage, krönikor, texter, dramatik, intervjuer, debatter, ljudexperiment och ljudkonst. Vår melodiösa ljuddesign är gjord av electrobandet Rhythm King And Her Friends från Berlin. Producent är Malin Holgersson, malin@tidskriftenful.se.

Fulradio görs med stöd av Stiftelsen framtidens kultur och Kulturrådet.

© 2010 Ful 
Prenumerera på Fuls nyhetsbrev!